Country garden

The site is situated at the edge of the forest. The location of residence follows the idea of the Villa – the quest for an immediate physical and visual connection between internal and external parts of an unanimous dwelling and the pleasurable enjoyment of vistas from the raised position. The residence at the north end of the site dominates over the southward meadow. Around the house the immediate area is designed as a garden; outdoor rooms unfold over subtle spatial borders; planting gradually migrates into the forest.Southern part is an open meadow merging with surrounding cultural landscape. Clumps of trees direct the views and accentuate the depth of space. 

Southern part is an open meadow merging with surrounding cultural landscape. Clumps of trees direct the views and accentuate the depth of space. 

 

Client: private
Area: 2868 m²
Project : 2009 - 2011
Construction: 2013
Landscape architecture:Ana Kučan, Ana Tepina, Mojca Kumer (Studio AKKA)
Photo: Ana Tepina, Aljaž Babič 

by Landstudio 015

Go back